Fermentirana mlijeka

0.00 Kn

Sveučilišni udžbenik na temu fermentiranih mlijeka - prvi takve vrste u Republici Hrvatskoj.

Autor: prof.dr.sc. Dubravka Samaržija

1. Izdanje, Zagreb 2015.

ISBN 978-953-7472-10-8

Djelo je napisano na razumljiv i jasan način s najnovijim spoznajama iz područja fermentiranih mlijeka, a tekst svakog poglavlja knjige temelji se na rezultatima znanstvenih dostignuća iz područja mljekarske znanosti ostvarenima u posljednih pet godina. Recenziju teksta izvršili su priznati stručnjaci iz područja mljekarstva ocjenivši ga visokom ocjenom te ga preporučuju ne samo studentima Agronomskog fakulteta, već i studentima srodnih studija, a napose studentima nutricionizma i medicine. Sadržajno, ova će knjiga biti korisna i stručnjacima koji rade u mljekarskoj industriji u proizvodnji fermentiranih mlijeka ili se bave dizajniranjem novih proizvoda, a sasvim sigurno možemo je preporučiti i djelatnicima koji rade u državnim tijelima na poslovima savjetovanja, legislative i kontrole namirnica. Tekst knjige podijeljen je u osam poglavlja: 1. Značenje fermentiranih mlijeka u proizvodnji i prehrani; 2. Taksonomija, filogeneza, morfologija, fiziologija i metabolizam bakterija mliječne kiseline i bifidobakterija; 3. Mikrobne kulture; 4. Tehnologija proizvodnje fermentiranih mlijeka; 5. Jogurt i druga fermentirana mlijeka; 6. Fizikalna i reološka svojstva jogurta; 7. Probiotička, prebiotička i simbiotička fermentirana mlijeka i 8. Kontrola kvalitete i pogreške fermentiranih mlijeka. Poglavlja su tematski usko povezana i čine jedinstvenu zaokruženu cjelinu.

Narudžbe primamo na: hmu@hmu.hr ili tel. 01/4833-349

Povratak