Sirarstvo

150.00 Kn

Dugo iščekivani sveučilišni udžbenik, a prvo i sveobuhvatno djelo takve vrste u Hrvatskoj.

Autori: prof.dr.sc. Jasmina Havranek, prof.dr.sc. Samir Kalit, prof.dr.sc. Neven Antunac i
prof.dr.sc. Dubravka Samaržija

I. izdanje, Zagreb, 2014.

ISBN: 978-953-7472-08-5

Tekst knjige podijeljen je u pet poglavlja: 1. Uvod; 2. Kvaliteta mlijeka za sirenje; 3. Osnovni tehnološki postupci u proizvodnji sira; 4. Zrenje sira; 5. Mikrobiologija i pogreške sira. Poglavlja se sadržajno nadovezuju, što predstavlja kompletno zaokruženu cjelinu iz područja sirarstva.

Djelo je napisano na razumljiv i jasan način s najnovijim spoznajama iz sirarstva u nas i u svijetu što je vidljivo iz korištene literature te znanstvenog i stručnog opusa autora. Recenziju teksta izvršili su eminentni stručnjaci iz područja mljekarstva i sirarstva ocjenivši ga visokom ocjenom te ga preporučuju ne samo studentima Agronomskog fakulteta, već i studentima srodnih studija na drugim visokim i visokoškolskim ustanovama te strukovnim školama i stručnjacima koji se bave sirarstvom.

Narudžbe primamo na: hmu@hmu.hr ili tel. 01/4833-349

Povratak