Mlijeko i ja - stranica o važnosti konzumacije mlijeka

Netolerancija na laktozu

Netolerancija na laktozu najčešći je poremećaj vezan za konzumaciju mlijeka u adolescenciji i odrasloj dobi. Iako se obično ne javlja u ranom djetinjstvu, smatra se da se razina enzima laktaze potrebnog za razgradnju mliječnog...

Saznajte više

Mlijeko kao zdrava prehrambena navika u borbi s pretilošću

U mnoštvu informacija koje nas bombardiraju sa svih strana o dobrom ili pak ne tako dobrom učinku neke namirnice na naše zdravlje, neophodno je uzeti u obzir činjenice potkrijepljene znanstvenim dokazima.

Saznajte više

Zagrebački friški kravlji sir ZG SIREK

Zagrebački friški kravlji sir “ZG Sirek” nedavno je promovirana robna marka tradicionalnoga domaćega svježeg sira koji godinama kupujemo na zagrebačkim tržnicama. Kupnjom zaštićena proizvoda pod nazivom...

Saznajte više

Globalna istraživanja o utjecaju mliječnih proizvoda na zdravlje

U moru savjeta kako živjeti zdravije, izgledati bolje i mlađe, ljudi su više preokupirani time što “ne jesti” umjesto “što jesti”. Nažalost, popularni su prehrambeni tabui kako treba...

Saznajte više

Potpuno nezasluženo na optuženičkoj klupi

erijetko se susrećemo s različitim napisima o navodnoj štetnosti mlijeka, s tvrdnjama kako uopće nije riječ o mlijeku već o umjetnoj bijeloj tekućini, te sa sličnim temama koje mlijeko i mliječne proizvode stavljaju u izrazito...

Saznajte više

Zabluda ili mit - punomasno ili nemasno mlijeko?

Zdrava prehrana jedan je od ključnih elemenata zdravog života. No, znamo li doista dovoljno o tome i trebamo li izbacivati neke namirnice iz prehrane samo zato što mislimo da debljaju? Koristite li uvijek “light”...

Saznajte više

Najsavršenijom prirodnom hranom do zdravog života

Svakodnevno se preispitujemo kako se hranimo, hrane li se pravilno naša djeca i cijela naša obitelj, te jesmo li uopće dovoljno educirani u odabiru namirnica koje nutritivno i zdravstveno zadovoljavaju potrebe našeg...

Saznajte više

Ceste sira Zagrebačke regije

U proizvodnji sira potrebno je puno rada, truda i umijeća. Poneki sirevi zriju više mjeseci pa i godina i u proizvodnji traže veliko znanje i strpljivost. No, željeni rezultat sigurno ne izostane. Tako svi oni koji su zasićeni...

Saznajte više