1. lipnja – Svjetski dan mlijeka

Svjetski dan mlijeka prvi put je obilježen u lipnju 2001. i od tada se svake godine u mnogim država priređuju razna događanja i manifestacije u čast mlijeka. To je odlična prilika da se mlijeko i mliječni proizvodi još više i na zabavniji način približe svima nama. Pristup obilježavanju je individualan, a zemlje svijeta odabiru svoj način proslave u suradnji s lokalnim ili nacionalnim medijima uz različite informativne brošure o mlijeku i organiziranje dobrotvornih priredbi.

I mi smo u Hrvatskoj proteklih godina obilježavali Svjetski dan mlijeka prigodnim člancima u stručnim časopisima, a naše su mljekare doniranjem svojih proizvoda promovirale važnost mliječnog obroka u svakodnevnoj prehrani, osobiti djece i mladih.

Hrvatska mljekarska udruga godinama obilježava Svjetski dan mlijeka prigodnim člancima u časopisima Mljekarstvo, Mljekarski list i Mlijeko i Ja, u kojima na stručan i znanstveno utemeljen način progovara o vrijednosti mlijeka kao globalnoj namirnici u svakodnevnoj prehrani. Ovo je i odlična prilika da se mlijeko i mliječni proizvodi još više i na zabavniji način približe svim dobnim skupinama stanovništva, organiziranjem dobrotvornih priredbi, posjeta farmama mliječnih krava, prilozima u medijima….

Obilježimo i mi Svjetski dan mlijeka i popijmo svoju čašu mlijeka!