Svjetski dan školskog mlijeka, 28. rujna 2022.

Hrvatska mljekarska udruga organizira obilježavanje „Svjetskog dana školskog mlijeka“ koju u Republici Hrvatskoj već tradicionalno organiziramo 22. godinu za redom. Cilj je manifestacije da se prigodnim dječjim programom mlijeku u čast, kroz pjesmu, ples i igru čuje što djeci znači i kako doživljavaju tu jedinstvenu i nezamjenjivu hranu.

Ove godine „Svjetski dan školskog mlijeka“ obilježit ćemo u Poliklinici SUVAG u Zagrebu, zdravstvenoj ustanovi u kojoj se provodi specijalističko-konzilijarna zdravstvena zaštita osoba s teškoćama u govornoj komunikaciji, u kojoj planiramo 28. rujna (srijeda) 2022. organizirati prigodni program namijenjen djeci. 

I ove godine planiramo humanitarnu akciju "Hrvatske mljekare daruju djecu s teškoćama", s ciljem prikupljanja sredstava za kupovinu interaktivnog ekrana i interaktivne ploče za potrebe Dječjeg vrtića Poliklinike SUVAG.

PODSJETIMO: Prvi Svjetski dan školskog mlijeka obilježen je u rujnu 2000. godine i od tada je postao godišnji događaj koji se slavi u mnogim zemljama svijeta. Taj dan pruža priliku međunarodnoj zajednici da se usredotoči na važnost konzumiranja mlijeka u školi, ali i na zdravstvene dobrobiti koje pruža u odgoju djece.

Povratak