Ovčarstvo

250.00 Kn

Djelo je namijenjeno ponajprije budućim stočarskim stručnjacima - studentima Agronomskog i drugih srodnih fakulteta koji u nastavnom programu obrađuju teme iz ovčarstva.

Autori: prof.dr.sc. Boro Mioč, prof.dr.sc. Vesna Pavić i prof.dr.sc. Velimir Sušić

I. izdanje, Zagreb 2007.

ISBN: 978-953-7472-00-9

Ovom knjigom će dobiti kvalitetnu literaturu u kojoj će naći materiju potrebnu za pripremu ispita iz jednog od zanimljivijih kolegija na fakultetu. Nadalje, koristit će stručnjacima u praksi, nastavnicima i učenicima u srednjim gospodarskim školama, ali će istovremeno biti korisno štivo s mnoštvom informacija našim vrijednim uzgajivačima ovaca koji kreću od početka s ovčarskom proizvodnjom.

Knjigu "Ovčarstvo" čine sljedeća poglavlja: Uvod; Privredno-ekonomska važnost ovaca; Divlje ovce i pripitomljavanje; Pasmine ovaca i njihove klasifikacije; Anatomske i fiziološke odlike ovaca; Nasljeđivanje i selekcija; Reprodukcija ovaca; Uzgojno - tehnološki postupci s janjadi; Hranidba ovaca; Proizvodnja mesa; Proizvodnja mlijeka; Proizvodnja vune; Proizvodnja kože i krzna; Mjere i postupci zaštite zdravlja ovaca; Pogodovni čimbenici za nastanak i razvoj bolesti; Mjere prevencije najznačajnijih bolesti ovaca; Preventivni zahvati kao sastavnica tehnologije u ovčarstvu te Objekti i oprema.

Narudžbe primamo na: hmu@hmu.hr ili tel. 01/4833-349

Povratak