Mlijeko i ja - stranica o važnosti konzumacije mlijeka
Što je alergija, a što intolerancija na mlijeko?
Intervju s izv.prof.dr.sc. Mirjanom Turkalj, dr.med., iz Dječje bolnice Srebrnjak u Zagrebu
Saznajte višeSenzorsko ocjenjivanje hrane - što nam osigurava?
Izgled proizvoda često je karakteristika na temelju koje donosimo odluku hoćemo li proizvod kupiti i konzumirati…
Saznajte višeSirevi na blagdanskom stolu
Zahvaljujući raznolikosti i bogatstvu oblika, izgleda, vrsta, a prije svega okusa i mirisa, sirevi su atraktivne gurmanske delicije
Saznajte višeSkyr - fermentirani mliječni proizvod s puno proteina a malo masti
Skyr je fermentirani mliječni proizvod koji nalikuje koncentriranom jogurtu ili kremastom siru
Saznajte višeMasna jetra i moderan način života
U nedavnoj meta-analizi i nekoliko znanstvenih radova dokazano je terapeutsko svojstvo mliječnih proteina, posebno iz nemasnih mliječnih proizvoda, s pozitivnim učincima na metabolički sindrom, inzulinsku rezistenciju, opseg struka i tjelesnu...
Saznajte višeJogurt kao “superhrana” u dijetoterapiji metaboličkog sindroma?
Jogurt sadržava kalcij, bioaktivne peptide, povoljno utječe na crijevnu mikrobiotu, sadržava različite korisne tvari poput specifičnih masnih kiselina…
Saznajte višeNovosti iz Dukata
Saznajte višeMlijeko u prehrani djece i alergija na mlijeko
Većina djece s alergijom na mlijeko toleranciju razvije već u ranom djetinjstvu...
Saznajte više