Mlijeko i ja - stranica o važnosti konzumacije mlijeka

Što je alergija, a što intolerancija na mlijeko?

Intervju s izv.prof.dr.sc. Mirjanom Turkalj, dr.med., iz Dječje bolnice Srebrnjak u Zagrebu

Saznajte više

Senzorsko ocjenjivanje hrane - što nam osigurava?

Izgled proizvoda često je karakteristika na temelju koje donosimo odluku hoćemo li proizvod kupiti i konzumirati…

Saznajte više

Sirevi na blagdanskom stolu

Zahvaljujući raznolikosti i bogatstvu oblika, izgleda, vrsta, a prije svega okusa i mirisa, sirevi su atraktivne gurmanske delicije

Saznajte više

Skyr - fermentirani mliječni proizvod s puno proteina a malo masti

Skyr je fermentirani mliječni proizvod koji nalikuje koncentriranom jogurtu ili kremastom siru

Saznajte više

Masna jetra i moderan način života

U nedavnoj meta-analizi i nekoliko znanstvenih radova dokazano je terapeutsko svojstvo mliječnih proteina, posebno iz nemasnih mliječnih proizvoda, s pozitivnim učincima na metabolički sindrom, inzulinsku rezistenciju, opseg struka i tjelesnu...

Saznajte više

Jogurt kao “superhrana” u dijetoterapiji metaboličkog sindroma?

Jogurt sadržava kalcij, bioaktivne peptide, povoljno utječe na crijevnu mikrobiotu, sadržava različite korisne tvari poput specifičnih masnih kiselina…

Saznajte više

Novosti iz Dukata

Saznajte više

Mlijeko u prehrani djece i alergija na mlijeko

Većina djece s alergijom na mlijeko toleranciju razvije već u ranom djetinjstvu...

Saznajte više