Važnost prehrambeno-gerontoloških normi u skrbi za starije osobe
Hrvatska kućanstva prednjače u bacanju hrane u EU
U Hrvatskoj segment kućanstva sudjeluje u stvaranju ukupnog otpada od hrane s visokih 76 posto, dok kućanstva u ostatku EU-a stvaraju 53 posto te vrste otpada
Čizmica svetog Nikole za sretnu i zdravu djecu
Pred nama je najljepše doba godine – vrijeme adventa, vrijeme za zajedništvo, obitelj, druženja, pripremu ukusne hrane te poklone kojima se najviše vesele upravo najmlađi
Obilježen Svjetski dan školskog mlijeka u Ivanovcima Đakovačkim na farmi mliječnih krava Agro Bovis
Središnja manifestacija obilježavanja Svjetskog dana školskog mlijeka u organizaciji Hrvatske mljekarske udruge održana je 25. rujna 2024. na farmi mliječnih krava Agro Bovis d.o.o.
Nutrigenomika: ključ za pravilnu prehranu prilagođenu vašim genima
Genetičko testiranje omogućuje liječnicima i nutricionistima razumijevanje interakcije gena i prehrane kako bi se identificirali nutrijenti koji imaju korisne ili štetne učinke na zdravlje te koje mogu spriječiti razvoj kroničnih nezaraznih bolesti
Zanimljivosti o povijesti sira
- Istraživanja su pokazala da proizvodnja sireva počinje još u Mezopotamiji oko 8000 godina prije Krista, u početku samo od ovčjega i kozjeg mlijeka.
Fermentirano mlijeko – saveznik zdravlja u zimskim danima
Fermentirano mlijeko, ali i druge fermentirane namirnice, nisu samo ukusna i primamljiva hrana već zdrav i uravnotežen obrok zimi