Kada ga promatramo s nutritivnoga gledišta, mlijeko je najkompletnija i najizbalansiranija prehrambena namirnica
Sir kao predjelo ili desert – zdravlje na blagdanskom stolu
Sir je koncentrat najvrednijih hranjivih tvari iz mlijeka, kao što su visokovrijedni proteini, mliječna mast, laktoza, mineralne tvari, vitamini te brojne druge bioaktivne tvari
Kako ostati zdrav i vitak poslije četrdesete?
Pravilna i uravnotežena prehrana, redovita tjelesna aktivnost koja uključuje više kretanja, manje sjedenja s minimalno 150 minuta tjedne tjelesne aktivnosti, duljina i kvaliteta sna, ograničena konzumacija alkohola te prestanak pušenja, neke su od osnovnih odrednica koje mogu utjecati na zdravlje i dugovječnost…
Odgovorni smo svijet učiniti boljim mjestom za život
Intervju s prof.dr.sc Draganom Primorcem, poznatim hrvatskim liječnikom i znanstvenikom…
Razgovarajmo o pretilosti i zdravom mršavljenju
Što svakodnevno možemo učiniti za zdravlje naše crijevne mikrobiote?
Razumijevanjem roka trajanja uvelike možemo smanjiti bacanje hrane!
Označavanje roka trajanja hrane potrošačima pruža važne informacije o roku valjanosti hrane, odnosno njezinoj sigurnosti i kvaliteti…
U posjetu obitelji Marić u idiličnom slavonskom selu Kruševici
Obitelji Marić zahvaljujemo što su nam otvorena srca pokazali kako je proizvodnja mlijeka, iako često puna neizvjesnosti, posao od kojeg može živjeti cijela obitelj…