Dukat Laku noć – pomaže lakše zaspati…
Zanimljivosti o povijesti sira
- Istraživanja su pokazala da proizvodnja sireva počinje još u Mezopotamiji oko 8000 godina prije Krista, u početku samo od ovčjega i kozjeg mlijeka.
Fermentirano mlijeko – saveznik zdravlja u zimskim danima
Fermentirano mlijeko, ali i druge fermentirane namirnice, nisu samo ukusna i primamljiva hrana već zdrav i uravnotežen obrok zimi
Jeste li znali da je mlijeko savršena hrana?
Kada ga promatramo s nutritivnoga gledišta, mlijeko je najkompletnija i najizbalansiranija prehrambena namirnica
Sir kao predjelo ili desert – zdravlje na blagdanskom stolu
Sir je koncentrat najvrednijih hranjivih tvari iz mlijeka, kao što su visokovrijedni proteini, mliječna mast, laktoza, mineralne tvari, vitamini te brojne druge bioaktivne tvari
Kako ostati zdrav i vitak poslije četrdesete?
Pravilna i uravnotežena prehrana, redovita tjelesna aktivnost koja uključuje više kretanja, manje sjedenja s minimalno 150 minuta tjedne tjelesne aktivnosti, duljina i kvaliteta sna, ograničena konzumacija alkohola te prestanak pušenja, neke su od osnovnih odrednica koje mogu utjecati na zdravlje i dugovječnost…
Odgovorni smo svijet učiniti boljim mjestom za život
Intervju s prof.dr.sc Draganom Primorcem, poznatim hrvatskim liječnikom i znanstvenikom…
Razgovarajmo o pretilosti i zdravom mršavljenju
Što svakodnevno možemo učiniti za zdravlje naše crijevne mikrobiote?