16. Svjetski dan školskog mlijeka – 30. rujna 2015.

I ove godine, po šesnaesti put, Hrvatska mljekarska udruga u suradnji s Gradom Zagrebom – Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo, Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport, Gradskim uredom za zdravstvo i Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Zagrebačkom županijom – Upravnim odjelom za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo te Hrvatskom poljoprivrednom agencijom, a uz podršku mljekara Dukata, Vindije i Belja organizira manifestaciju pod nazivom SVJETSKI DAN ŠKOLSKOG MLIJEKA, na zagrebačkom Bundeku 30. rujna 2015. u 10,30 sati.

I mi ćemo u našoj domovini MLIJEKU dati zasluženo mjesto i povodom ovoga dana ponoviti već znanu činjenicu da je MLIJEKO ukusno i hranjivo!

PODSJETIMO: Prvi Svjetski dan školskog mlijeka obilježen je u rujnu 2000. godine i od tada je postao godišnji događaj koji se slavi u mnogim zemljama svijeta. Taj dan pruža priliku međunarodnoj zajednici da se usredotoči na važnost konzumiranja mlijeka u školi, ali i na zdravstvene dobrobiti koje pruža u odgoju djece.

Sretan vam SVJETSKI DAN ŠKOLSKOG MLIJEKA!