O nama

O nama

Hrvatska mljekarska udruga (HMU) je znanstveno-stručna udruga, osnovana 1951. godine na poticaj mljekarskih poduzeća Hrvatske. Svrha postojanja je razvijanje i promicanje znanstvene i stručne djelatnosti te edukacija svih koji se bave mljekarstvom, odnosno unapređenjem proizvodnje, prerade i prometa mlijeka i mliječnih proizvoda.

Osnovna zadaća je okupiti u članstvo mljekarske stručnjake i znanstvenike, s ciljem kontinuirane edukacije proizvođača, prerađivača i potrošača mlijeka i mliječnih proizvoda, odnosno svih u lancu “od polja do stola”. Znanstveno-stručnu djelatnost HMU provodi putem izdavačke djelatnosti, održavanjem edukativnih tematskih predavanja i radionica, mljekarskih simpozija, suradnjom s resornim ministarstvima, znanstvenim i stručnim institucijama te srodnim udrugama i zadrugama.

 

Individualni članovi Hrvatske mljekarske udruge su znanstvenici, inženjeri agronomije i prehrambene tehnologije, doktori veterinarske medicine, studenti fakulteta i visokih učilišta biotehničkih i medicinskih znanosti. Članice su i pravne osobe – mljekare, znanstvene i stručne institucije te udruge proizvođača i prerađivača mlijeka.

Članstvom u Hrvatskoj mljekarskoj udruzi članovi ostvaruju pravo na sve oblike znanstvenog i stručnog usavršavanja, te informiranja o proizvodnji, preradi i potrošnji mlijeka kroz naša izdanja časopisa Mljekarstvo, Mljekarski list i Mlijeko i Ja.

Pristupnica

    Prikupljeni podaci služe samo interno u svrhu učlanjenja u Udrugu i neće biti dijeljeni s trećim stranama niti korišteni u bilo koju drugu svrhu.