U novome broju časopisa Mlijeko i ja, koji je objavljen 27. rujna 2015., donijeli smo vam niz zanimljivih i poučnih tema vezanih za zdravlje i dobrobit mlijeka i mliječnih proizvoda. Naši stručnjaci daju odgovor na pitanje koje mlijeko odabrati za prehranu djece kada se misli na udjel mliječne masti. Tu je i članak o dobrom starom jogurtu, ovoga puta grčkom tipu koji predstavlja uspjeh zbog svojih triju temeljnih vrijednosti – jednostavnosti, teksture i izvornosti. Osvrnuli smo se i na najnovije domaće istraživanje prehrane srednjoškolaca koje je pokazalo kako njih čak 74% ne unosi dovoljno kalcija, dok njih 65% pije barem 1 šalicu mlijeka, a kao pozitivan primjer izdvojili smo varaždinsku VI. osnovnu školu iz koje poručuju kako su pravilne prehrambene navike stvorene u djetinjstvu zalog dobroga zdravlja kroz cijeli život. Predstavljamo Sirelin specijalitet – Kuhani sir tradicionalnog okusa koji je oduvijek bio omiljen među potrošačima koji znaju odabrati vrhunsku kvalitetu. Tu je i naša Zdenka, čiji su nadaleko prepoznatljivi proizvodi rezultat timskog rada stručnjaka u mljekari, ali i visoke kvalitete sirovine koja dolazi s farmi hrvatskih proizvođača mlijeka. I konačno, pod naslovom Čuvari istarske tradicije mljekarstva krije se simpatična reportaža o složnoj istarskoj obitelji Orbanić, koja od proizvodnje mlijeka živi već generacijama a proizvodnja sira bila je nadogradnja koja je oplemenila njihov lanac od polja do stola. Nadamo se da ćete u novom broju naše revije Mlijeko i ja pronaći koju novu i korisnu informaciju.