Novi broj revije Mlijeko i ja

Novi broj časopisa Mlijeko i ja izlazi u nedjelju 23. ožujka 2018. s Večernjim listom.

U novom broju donosimo niz novosti iz svijeta mlijeka. Važno je istaknuti kako je ulaskom u Europsku uniju označavanje hrane u našoj domovini doživjelo velike promjene. Konkretnom regulativom niz podataka postaje obvezan dio deklaracije proizvoda, koja mora biti pisana točno definiranom minimalnom veličinom slova. Ono na što posebno upućujemo jest oznaka Mlijeko hrvatskih farmi koju dodjeljuje Hrvatska poljoprivredna agencija, koja provodi sustav dobrovoljnog označavanja domaćih poljoprivrednih proizvoda s ciljem rasta, razvoja i zaštite domaće stočarske i sveukupne poljoprivredne proizvodnje, upravljajući i vodeći sustave pomoću kojih se dokazuju sljedivost i kvaliteta označenih proizvoda.

S veseljem objavljujemo i reportažu iz Poliklinike SUVAG, u kojoj smo organizirali Mliječni dan povodom Međunarodnog dana dječjih prava i humanitarne akcije Hrvatske mljekare daruju djecu s poteškoćama u razvoju, a ovom prilikom zahvaljujemo našim mljekarama Dukat, Vindija i Belje, koje se već dugi niz godina uključuju u promotivne kampanje koje provodi Hrvatska mljekarska udruga. Ravnateljica Poliklinike prof.dr.sc. Adinda Dulčić ponosno nam je istaknula kako Poliklinika u svom odgojno-obrazovnom programu ističe važnost pravilne prehrane, dakako i prehrane mlijekom kao preduvjetom dobrog zdravlja djece, pa je donacija mlijeka i mliječnih proizvoda stigla u prave ruke. Jednako razmišljaju i vrijedni Međimurci iz Osnovne škole Gornji Mihaljevec, koji su obilježili Dane zahvalnosti za plodove zemlje i od ranoga jutra pripremali svoje maštovite i zdrave jelovnike na ponos svojih učitelja i roditelja. Mlijeko, voće i brašno bili su izvrstan temelj za pripremu jela iz mašte koja su prezentirali javnosti u prostoru svoje škole.

U tom smislu obvezno pročitajte i intervju s Romanom Galić, pročelnicom Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, od koje doznajemo na koji način društvena zajednica može utjecati na formiranje pravilnih prehrambenih navika, osobito kod djece, ali i drugim profesionalnim izazovima koje ova neumorna radoholičarka s lakoćom svladava.
Povodom desete obljetnice našeg časopisa, kojega od prvoga broj svesrdno podržavaju Grad Zagreb, Zagrebačka županija i mljekare Dukat, Vindija i Belje želimo vam da i dalje od velikoga mliječnog asortimana za sebe pronađete ponešto, a Uredništvo časopisa šalje vam poruku kako je mlijeko dragocjena i nezamjenjiva hrana.

Nadamo se da da ćete i u ovome broju pronaći korisne informacije, te da ćete svoju svakodnevnu prehranu oplemeniti s još jednim mliječnim proizvodom, dakako hrvatskim!

Uredništvo časopisa Mlijeko i ja