Novi broj revije Mlijeko i ja

Novi broj časopisa Mlijeko i ja izlazi u nedjelju 24. rujna 2017. s Večernjim listom.
Drago nam je izvijestiti kako naš časopis obilježava punih deset godina kako objektivno i znanstveno utemeljeno educira o prehrambenoj i zdravstvenoj vrijednosti mlijeka.
Znanstvene spoznaje davnih su dana potvrdile važnu ulogu mlijeka u očuvanju zdravlja i stoga vas savjetujemo da s velikim oprezom pristupate donošenju bilo kakvih odluka koje sa sobom nose radikalne promjene u režimu prehrane.
Nikako ne isključujte mlijeko i mliječne proizvode iz svog obroka, i to s obzirom na rezultate niza istraživanja koja mlijeko potvrđuju kao funkcionalnu hranu, odnosno hranu koja pozitivno utječe na zdravlje čovjeka. Svakodnevno raste broj potrošača s osobnim nutritivnim potrebama i zanimanjem za mlijeka s tzv. dodanom vrijednošću. Na sreću, i mi u našoj prelijepoj domovini imamo mljekare koje svoj proizvodni asortiman svakodnevno prilagođavaju potrebama potrošača.
Izvještavamo i o novim rezultatima istraživanja s naših fakulteta, koja kažu kako mladi hrvatski potrošači smatraju da je mlijeko zdrav i siguran proizvod za ljudsku konzumaciju, pogotovo ako je riječ o mlijeku s hrvatskih farmi, te kako bismo svaki dan trebali imati barem jedan mliječni obrok. U skladu s tim, ponovno vas podsjećamo na oznaku Hrvatske poljoprivredne agencije “Mlijeko hrvatskih farmi” , koja jamči da su mlijeko i mliječni proizvodi porijeklom iz Lijepe naše. Dakle, kupnjom mlijeka i mliječnih proizvoda iz vlastite, hrvatske proizvodnje čuvamo radna mjesta u našem hrvatskom mljekarstvu i pomažemo u povratku krava na hrvatske livade.
Prezentirajući bogatstvo hrvatske tradicijske proizvodnje sireva govorimo o umijeću pripreme sira škripavca u Sirani Runolist iz Otočca, koja već punih 25 godina ustrajno radi na razvoju ličkog mljekarstva i sirarstva. A kada je o znanju riječ, onda se nikako ne smije zaboraviti Veleučilište u Karlovcu, koje već punih dvadeset godina stručno i kvalitetno, možda i pomalo samozatajno, obrazuje kvalitetne stručnjake iz različitih područja, posebice iz područja prehrambene tehnologije, pa tako i mljekarstva.
Nadamo se da da ćete i u ovome broju pronaći korisne informacije, te da ćete svoju svakodnevnu prehranu oplemeniti s još jednim mliječnim proizvodom, dakako hrvatskim!!

Uredništvo časopisa Mlijeko i ja