Ponosno Vam predstavljamo naše najnovije izdanje, sveučilišni udžbenik “Mljekarska mikrobiologija“, autorice prof.dr.sc. Dubravke Samaržije sa Zavoda za mljekarstvo Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Knjigu su recenzirali naši ugledni stručnjaci prof.dr.sc. Irena Rogelj s Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, prof.dr.sc. Sanja Sikora s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prof.dr.sc. Lidija Kozačinski s Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Ova je knjiga namijenjena istodobno za stjecanje temeljnoga znanja iz opće mikrobiologije kao i specijalističkog znanja nužnog za primarnu proizvodnju mlijeka, tehnologiju proizvodnje mliječnih proizvoda i sustavnu kontrolu. Tekst knjige pokriva i praktična znanja važna stručnjacima koji rade u primarnoj ili sekundarnoj proizvodnji mlijeka kao i djelatnicima koji rade u državnim tijelima na poslovima pružanja savjetodavnih usluga, predlaganju i donošenju zakonskih propisa iz područja proizvodnje sigurne hrane ili sudjeluju u službenim mikrobiološkim kontrolama hrane i/ili proizvodnih uvjeta.
Knjigu Mljekarska mikrobiologija čine šest poglavlja povezana u jedinstvenu zaokruženu cjelinu:
- Specifičnost mljekarske mikrobiologije i osnove proizvodnje i prerade mlijeka.
- Opća svojstva bakterija, kvasaca, plijesni i virusa s osnovama taksonomije.
- Mikroorganizmi uzročnici kvarenja mlijeka i mliječnih proizvoda.
- Patogene bakterije koje se prenose mlijekom i mliječnim proizvodima.
- Mikrobne kulture.
- Higijenski standardi u proizvodnji i preradi mlijeka
Cijena knjige iznosi 26 eura.
Članovi Hrvatske mljekarske udruge ostvaruju popust od 30%, a studenti 50%.
Vaš interes za kupnju knjige možete iskazati putem maila hmu@hmu.hr ili upitom na tel.: 01 4833 349.