Svjetski dan školskog mlijeka, 28. rujna 2022.

Svjetski dan školskog mlijeka u Poliklinici SUVAG u Zagrebu

Poliklinika SUVAG i Hrvatska mljekarska udruga 28. rujna 2022. organizirali su 23. po redu “Svjetski dan školskog mlijeka”. Cilj je ove manifestacije da se prigodnim dječjim programom mlijeku u čast – kroz pjesmu, ples i igru čuje što djeci znači mlijeko i kako doživljavaju tu jedinstvenu i nezamjenjivu hranu. Povodom Svjetskog dana školskog mlijeka Hrvatska mljekarska udruga sa svojim članicama – mljekarama Dukat, Vindija i Belje donirala je interaktivni ekran i interaktivnu ploču za potrebu edukacije Dječjeg vrtića Poliklinike SUVAG.

“Programima koje Hrvatska mljekarska udruga provodi dugi niz godina nastojimo ojačati svijest javnosti o važnosti pravilne prehrane djece i mladih. Ne smijemo zaboraviti kako su najvažniji čimbenici koji izravno utječu na formiranje pravilnih prehrambenih navika djece i mladih upravo roditelji, odgojno-obrazovne ustanove, mediji te svi oni koji svojim pozitivnim primjerom mogu utjecati na stvaranje dobrih prehrambenih navika. Stoga smo i danas ponovno poslali poruku kako je mlijeko visokovrijedna namirnica u prehrani svih životnih dobi, s posebnim naglaskom na prehranu djece i mladih”, ispred organizatora istaknula je Vera Volarić, predsjednica Hrvatske mljekarske udruge, koja već niz godina organizira i provodi ovakve kampanje s ciljem unaprjeđenja kvalitete prehrane u Republici Hrvatskoj. “Mi iz Hrvatske mljekarske udruge ispred struke često šaljemo jedinstvenu poruku da je mlijeko najsavršenija prirodna hrana, i želimo da postane neizostavno u prehrani kako djece tako i odraslih, i to svih životnih dobi. Ono što je od posebnog značaja je u svom odabiru pri kupnji prednost dati našim domaćim, hrvatskim mliječnim proizvodima”, zaključila je Vera Volarić, predsjednica Hrvatske mljekarske udruge, koja već niz godina organizira i provodi ovakve kampanje s ciljem unaprjeđenja kvalitete prehrane u Republici Hrvatskoj.

Snježana Pirkić, voditeljica Dječjeg vrtića Poliklinike SUVAG, zdravstvene ustanove u kojoj se provodi specijalističko-konzilijarna zdravstvena zaštita osoba s teškoćama u govornoj komunikaciji, istaknula je kako Poliklinika SUVAG u svom odgojno-obrazovnom programu ističe važnost pravilne prehrane, dakako i prehrane mlijekom kao preduvjeta dobrog zdravlja djece, te je stoga i kako donacija interaktivnog ekrana i ploče, tako i mnoštva mlijeka i mliječnih proizvoda stigla u prave ruke.

PODSJETIMO: Prvi Svjetski dan školskog mlijeka obilježen je u rujnu 2000. godine i od tada je postao godišnji događaj koji se slavi u mnogim zemljama svijeta. Taj dan pruža priliku međunarodnoj zajednici da se usredotoči na važnost konzumiranja mlijeka u školi, ali i na zdravstvene dobrobiti koje pruža u odgoju djece.