Uključite se u kampanju obilježavanja Svjetskog dana školskog mlijeka – 30. rujna 2009.

I ove će godine, desetu godine za redom, 30. rujna biti obilježen Svjetski dan školskog mlijeka. Središnja manifestacija održat će se na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, gdje će predškolci i osnovnoškolci prigodnim programom pjesmom, literarnim i likovnim radovima te igrokazima na temu mlijeka prezentirati svoja razmišljanja o ovoj izuzetno važnoj namirnici. Domaćini proslave, mali Zagrepčani, ugostit će i ove godine osnovnoškolce iz Osijeka i Varaždina koji stižu s novim mliječnim pričama.

Organizator manifestacije je Hrvatska mljekarska udruga, u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport i Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, uz sponzorstvo mljekara – članica Hrvatske mljekarske udruge. Povodom obilježavanja Svjetskog dana školskog mlijeka bit će objavljen prigodni broj mljekarske revije “Mlijeko i Ja”, koji je posvećen edukaciji djece o važnosti pravilne prehrane.

S obzirom da je prošle godine glavna gošća manifestacije Kravica Šara sa svojim teletom oduševila mnogobrojne mališane, slučajne prolaznike i turiste, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba odlučio je i ove godine organizirati pojavljivanje Kravice Šare, i to točno u podne na glavnom zagrebačkom trgu.

Ovogodišnjoj proslavi priključit će se i naši poznati sportaši i pjevači koji su posljednjih nekoliko godina sudjelovali u edukativnoj kampanji čiji je cilj edukacija o pravilnoj prehrani, s posebnim naglaskom na pravilnu prehranu djece u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Hrvatske mljekare će promovirati mliječni obrok kao prehrambeno i zdravstveno prihvatljiv svakodnevni obrok, a bit će tu i pregršt ukusnih mliječnih proizvoda koji će biti podijeljeni djeci.

Na sastanku organizatora prihvaćena je ideja da Svjetski dan školskog mlijeka dobije i humanitarni karakter. Tako će mljekare – sudionice manifestacije toga dana donirati mliječne proizvode socijalnim i obrazovnim ustanovama.

Draga djeco, pripremite svoju mliječnu priču i pridružite nam se sa svojim roditeljima, odgajateljima i učiteljima na Trgu bana Josipa Jelačića u srijedu 30. rujna 2009. godine u 12 sati. Ne zaboravite – naša glavna gošća je Kravica Šara iz Odranskog Obreža nedaleko od Zagreba, a ne manje važno – naš Svjetski dan školskog mlijeka ima i humanitarni karakter.