Mlijeko i ja – o časopisu

Mlijeko i ja – časopis o značaju mlijeka i mliječnih proizvoda u pravilnoj prehrani.

Svrha objavljivanja časopisa je upoznavanje potrošača s važnošću konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda. Edukativno-informativni sadržaj časopisa služi potrošačima pri izboru proizvoda, upoznavajući ih s inovacijama mljekarske industrije. Vjerujemo da će se na taj način postići bolja komunikacija između potrošača i proizvođača mlijeka i mliječnih proizvoda. Ideja o pokretanju časopisa nastajala je u stručnoj službi Hrvatske mljekarske udruge,  a na inicijativu Vere Volarić, predsjednice HMU, predanim radom Uredništva i podrškom hrvatskih mljekara – Dukata, Vindije, Megglea i Belja časopis je ugledao svjetlo dana 9. ožujka 2008. godine.

Hrvatska mljekarska udruga svojim aktivnostima kontinuirano promovira mlijeko i mliječne proizvode proizvedene u Republici Hrvatskoj, te naglašava potrebu veće potrošnje mlijeka u vrtićima i školama, s obzirom da se dobre prehrambene navike stječu u najranijoj životnoj dobi. Svojim sadržajem časopis Mlijeko i Ja svakako mogao bi pomoći u ostvarenju tog cilja.

Svjesni sve izraženije potrebe potrošača za proizvodima koji potječu od mlijeka proizvedenog na hrvatskim farmama te činjenice da se premalo pozornosti pridaje isticanju kvalitete koju postižu hrvatski proizvođači mlijeka – a koju hrvatske mljekare dodatno oplemenjuju u svojim proizvodnim pogonima iz kojih svakodnevno izlazi bogati proizvodni program kvalitetnih mliječnih proizvoda – časopis može biti koristan u predstavljanju proizvoda hrvatskih mljekara. U tom smislu časopis kontinuirano promovira oznaku “Mlijeko hrvatskih farmi” na ambalaži mlijeka i mliječnih proizvoda, koja  potrošače informira o proizvodu u čiju je proizvodnju ugrađena kvaliteta mlijeka s hrvatskih farmi. Ovom oznakom se šalje jasna poruka potrošačima da kupuju kvalitetan i prepoznatljiv proizvod proizveden i kontroliran u Hrvatskoj. Potrošače nastojimo uvjeriti da kupovinom mlijeka i mliječnih proizvoda s oznakom “Mlijeko hrvatskih farmi” podržavaju razvoj hrvatske proizvodnje mlijeka i jačanje hrvatskoga mljekarskog sektora.

 “MLIJEKO I JA” JE STRUČNI ČASOPIS NAMIJENJEN POPULARIZACIJI ZNANOSTI IZ PODRUČJA MLJEKARSTVA