Novi broj revije Mlijeko i ja, subota 16. travnja 2022. uz Večernji list

S veseljem najavljujemo novo izdanje časopisa “Mlijeko i ja”, koje izlazi 16. travnja s Večernjim listom, a dostupno je i u nedjelju za Uskrs i Uskrsni ponedjeljak

Edukacija o mlijeku i mliječnim proizvodima ide dalje – zanimljivih je tema beskonačno mnogo… Neupitno je da su mlijeko i mliječni proizvodi nezaobilazni kada govorimo o zdravlju kostiju, oni su nezamjenjivi izvor toliko potrebnog kalcija.

Ta činjenica, međutim, može biti problem u slučaju nemogućnosti konzumacije mlijeka – naučimo koja je razlika između intolerancije i alergije na mlijeko. Što poduzeti, kako se ponašati i u nekim slučajevima ipak omogućiti unos mliječnog kalcija u naš organizam? Sve o tome saznajte u zanimljivom intervjuu s izv.prof.dr.sc. Mirjanom Turkalj, dr.med., iz Dječje bolnice Srebrnjak u Zagrebu. Osim toga, znate li da je mlijeko i dobar izvor mineralnih tvari, da sirutka pomaže u terapiji masne jetre, a da jogurt može pomoći pri dijetoterapiji kod metaboličkog sindroma? Zanima li vas i što je senzoričko ocjenjivanje – jeste li znali da je to, pored kontrole zdravstvene ispravnosti, i te kako važan i kompleksan korak kod provjere kvalitete prije lansiranja novog proizvoda, ali i kod puštanja proizvoda na tržište. I još puno toga obrađujemo u ovom broju – nađite temu koja vas zanima, podijelite nove spoznaje sa svojim ukućanima, prijateljima, kolegama. Obogatite svoje znanje čitanjem članaka iz ovog broja, ali pratite nas i na Facebooku i Instagramu.

Neka vam moto bude “Mlijeko i ja”!

Web-stranica: https://hmu.hr/mlijeko-i-ja-casopis

Facebookhttps://www.facebook.com/mlijekoija

Instagramhttps://www.instagram.com/mlijeko_i_ja/